joi, 26 decembrie 2013

Prajitura Inghetata cu dragoste


Blat
6 albuse se bat foarte bine spuma, se adauga  6 linguri zahar, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, 2 linguri cacao, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, 6 linguri  de faina, 2 linguri iaurt sana, chefir sau smantana, foarte putina sare.
Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a  ne asigura ca este copt.

Sirop
150 ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, in care adaugam , dupa ce s-a racit , o fiola esenta  de rom .

Crema
 Se amesteca 4 galbenuse cu 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 200 ml lapte, pe baie de abur pina se ingroasa.
 Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama cub 250gr. ) cu 2 plicuri zahar pudra vanilat, dr. Oetker, a 80gr (160 gr), care se adauga la crema de galbenuse, racita.
Se intinde crema pe blatul insiropat .
Spuma
Pe abur, se bat cele 4 albuse, foarte bine, se adauga  cate putin, 3 plicuri zahar pudra  vanilat, dr. Oetker a 80 gr ( 240 gr ), pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul.
Se intinde spuma, asa calduta, peste crema.
Cand s-a racit putin, peste spuma, radem ciocolata neagra.
Nu uitati, sa puneti  dragoste, este ingredientul principal, multa dragoste
Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...