Ingrediente:
50 gr unt
2 linguri faina
300 ml lapte
4 oua
250 gr. mozzarella
100 gr parmezan
½ lingurita mustar
1 varf cutit sare
1 varf cutit nucsoara
Piper( optional)
Ungem formele, in care vom coace, cu unt de la temperatura
camerei, tapetam cu parmezan ras si le punem in frigider, pana cand e gata
compozitia.
Punem untul intr- o craticioara, pe foc, la topit, in care
punem faina, sarea si amestecam repede. Nu prajim faina. Adaugam imediat
laptele fierbinte, putin cate putin, amestecam pana se ingroasa foarte tare.
Luam cratita de pe foc, adaugam 1/3 din albusurile batute
spuma, galbenusurile, mustarul,continuand sa amestecam cu telul. In continuare punem
mozzarella data pe razatoare, putin piper sau nucsoara, dupa gust, incorporam
si restul de spuma, doar prin rasturnare. Amestecam totul cu dragoste.
Intretimp am pus o tava cu apa, de vreo doua degete, in
cuptor.
Punem amestecul in formele tapetate cu parmezan, pe care le
asezam in tava cu apa fierbinte. Pe fiecare souffle presaram parmezan si dam la
cuptor pentru aproximativ 15 minute. Apa din tava trebuie sa fie mai jos de
jumatatea formelor in care coacem.
Dupa coacere, stingem focul si mai lasam putin souffleul in
cuptor, pentru a nu se lasa foarte repede. Se serveste asa cald, imediat ce l-
am scos din cuptor.
Este un deliciu de souffle, cu o textura aparte, plin de
dragoste. Un vis, al papilelor gustative, transformat in realitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu