Va prezentam cu drag o reteta de Lasagna cu foi de casa:
Ingrediente:
Foi de lasagna
5 oua
500 gr faina
½ lingurita sare
Sos cu rosii si kaiser
500 gr kaiser
50 gr unt
50 gr ulei de masline
50 gr faina
700 ml bulion
1 lingurita Sare
1 ligurita Zahar brun
1 varf de cutit piper
1 crenguta cimbru
1 foaie dafin
75 gr unt
75 gr faina
750 ml lapte
½ lingurita sare
1 varf de cutit piper alb
1 varf de cutit nucsoara
Asamblare lasagna
Mozarella
Parmezan
Mod de preparare:
Foi de lasagna
Amestecam faina cu ouale si ½ lingurita sare, framantam pana obtinem un
aluat vartos.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim
in bucati. Intindem fiecare bucata, functie de marimea tavii. Le lasam doar sa
se odihneasca, mai putin de 20 minute, sa nu se usuce.
Fiecare foaie se
trece, 1 minut, prin apa clocotita, in care am pus 1 lingurita sare si se
monteaza, in tava.
Sos cu rosii si
kaizer
Kaiserul taiat bucatele mici se pune intr- o cratita, doar
el, pana se rumeneste foarte putin, sa se dezvolte aroma. Adaugam unt si ulei
de masline, faina( depinde de consistenta bulionului), bulionul , sare, piper ,
crenguta de cimbru, foaia de dafin, o lingurita zahar brun, pentru a lua din
aciditatea rosiilor si fierbem pana obtinem un sos gros. Dupa ce a fiert,
scoatem crenguta de cimbru si foaia de dafin, din sos. Pentru a preveni
formarea unei pojghite, punem putin ulei de masline,deasupra.
Sos Bechamel
Topim untul, punem imediat faina, amestecam foarte repede
pentru omogenizare,fara sa rumenim faina. Adaugam, cate putin, laptele
fierbinte si amestecam cu telul . Fierbem la foc mic, 20 minute. Adaugam sarea,
piperul, nucsoara.
Daca nu il folosim imediat, punem deasupra sosului
fierbinte, foarte putin unt, pentru a nu se forma pojghita.
Fiecare foaie de
lasagna, se trece 1 minut, prin apa clocotita, in care am pus 1 lingurita sare
si se monteaza, in tava.
In tava foarte bine unsa cu unt, in care am pus un strat de
sos bechamel, se pune foaia de aluat oparit,un strat de kaiser cu sos de rosii,
inca o foaie de aluat oparit, un strat de sos bechamel, peste care punem
mozarella din belsug. Repetam operatiunea aceasta pana terminam ingredientele. Ultimul
strat sa fie de sos bechamel, peste care punem mozarella si multa dragoste.
Acoperim cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor 40 minute, la
foc mediu. Scoatem hartia de copt sau folia de aluminiu, mai punem putin
parmezan ras, apoi mai dam la cuptor putin, sa se rumeneasca usor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu