Ingrediente:
7 Oua
7 linguri faina
150 gr. cascaval
150 gr. sunca
150 gr. ciuperci
7 Oua
7 linguri faina
150 gr. cascaval
150 gr. sunca
150 gr. ciuperci
50
gr. masline verzi
50
gr. masline negre
50
gr. porumb
50
gr.mazare verde
50
gr. gogosari sau ardei rosu
50
gr.castraveti murati
50
gr iaurt
2 linguri
spanac calit
2
linguri pasta de rosii
1
plic de Praf de copt
½ lingurita sare
20
gr.unt
40
gr.ulei de masline
Modul de preparare:
Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o strecuratoare,unde se scurg si se racesc, pentru a le putea adauga in amestecul de chec.
Taiem
in bucati aproximativ egale cu mazarea
si porumbul, ardeiul sau gogosarul( crud sau murat), castravetele murat,
maslinele, iar cascavalul si sunca le taiem in bucatele putin mai mari.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem
albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile frecate cu sare,uleiul, iaurtul, faina
in care am pus si praful de copt.
Intr-un sfert de amestec, adaugam spanac pe
care l- am calit in unt cu ulei de masline.
Intr-un sfert de amestec adaugam o
lingura pasta de rosii. Jumatate de compozitie ramane galbena. In fiecare din
aceste compozitii punem ingredientele pregatite dinainte.
Punem
hartie de copt in doua tavi, in care turnam un strat galben, un strat verde, un
strat galben, un strat rosu, un strat galben, etc.
Cand terminam de pus toata
compozitia, dam la cuptor pentru 40-45
minute.Facem testul cu scobitoarea, pentru siguranta.
Nu
uitam sa punem dragoste J Este cel mai delicios chec aperitiv, plin de dragoste si de
culoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu