Blat
6 albuse se bat foarte bine spuma, se
adauga 6 linguri zahar, putina zeama din
lamaie care ajuta la topirea zaharului, 2 linguri cacao, un varf mic de cutit cu
bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, 6 linguri de faina, 2 linguri iaurt sana, chefir sau
smantana, foarte putina sare.
Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de
copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa
care facem proba cu scobitoarea, pentru a
ne asigura ca este copt.
Sirop
150 ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, in
care adaugam , dupa ce s-a racit , o fiola esenta
de rom .
Crema
Se
amesteca 4 galbenuse cu 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 200 ml lapte, pe
baie de abur pina se ingroasa.
Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama
cub 250gr. ) cu 2 plicuri zahar pudra vanilat, dr. Oetker, a 80gr (160 gr), care se
adauga la crema de galbenuse, racita.
Se intinde crema pe blatul insiropat .
Spuma
Pe abur, se bat cele 4 albuse, foarte bine, se
adauga cate putin, 3 plicuri zahar
pudra vanilat, dr. Oetker a 80 gr ( 240 gr ), pana
cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul.
Se intinde spuma, asa calduta, peste crema.
Cand s-a racit putin, peste spuma, radem
ciocolata neagra.
Nu
uitati, sa puneti dragoste, este
ingredientul principal, multa dragoste.
Pentru
reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola
dr. Oetker.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu